Политика на поверителност

Дата на последна промяна и влизане в сила: 25.05.2018 г.

 

Тази политика за поверителност се отнася за уеб сайта на Апартхотел “Белведере Холидей Клуб”, Банско и модула за онлайн резервации. Тя не се отнася към събирането на информация чрез други канали. Ползвайки нашия уебсайт, се съгласявате със събирането, употребата и разкриването на Вашата информация, както е обявено по-долу в тази политика. В случай че не сте съгласни, моля не използвайте този уебсайт.

 

Политиката покрива обработката и защитата на лични данни съобразно изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (Регламента).

 

Ние подчертаваме важността на неприкосновеността на личния живот и се ангажираме да спечелим доверието на нашите клиенти, като приемем високи стандарти за защита на личната информация. Нашите правила описват вида лична информация, която събираме и получаваме, обстоятелствата, при които събираме или получаваме лична информация, правилата и процедурите, които сме установили, очертаващи нейното използване и съхранение, както и споделянето на определени видове лична информация при определени ограничени обстоятелства, процедурите, които трябва да следвате, ако имате някакви въпроси или искания по отношение на личната ви информация или на нашите правила и процедури.

 

 

 

В тази политика ще намерите информация:

 

– какви категории лични данни обработваме;

– при какви условия обработваме личните данните;

– относно целите и правните основания за обработването;

– срокове за съхранение и мерки за сигурност на данните;

– как да упражните правата си съгласно ОРЗД;

– както и в кои случаи и по какъв ред споделяме Вашите данни с трети лица.

 

В тази политика Настоящият документ представлява известие за поверителност по смисъла на Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД). Той е изготвен от „ БЕЛВЕДЕРЕ МЕНИДЖМЪНТ ЕООД“  Апартхотел “Белведере Холидей Клуб”  (по-долу „Хотелът/а“ или “БЕЛЕВЕДЕРЕ ХОЛИДЕЙ КЛУБ“), регистрирано в Търговския регистър, воден от Агенция по вписванията с ЕИК: 200564234с адрес: гр. Банско ул. България 22. За контакт по въпросите за лични данни, имейл: reservations@belvedereholidayclub.bg

 

В тази политика лични данни означава информация за Вас, която може да Ви идентифицира лично като например Вашите имена, личен идентификационен номер и документ за самоличност, домашен адрес, e-mail адрес или телефонен номер, и която не е обществено достъпна. Тя също така включва информация за предпочитанията на клиентите, когато такава информация се предоставя или записва от нас в процеса на предоставяне на услуги на физически лица.

 

 

 

Информация, която можем да събираме.

 

– Информация за контакт: име, имейл адрес, телефонен номер или пощенски адрес, в случай че ни изпратите запитване или в случай, че се абонирате за нашият бюлетин.

– Информация за престоя на госта и лоялност: дати на пристигане и заминаване, закупени услуги, специални желания и предпочитания, ползване на отстъпки за лоялност, в случай че направите резервация.

– Информация за бизнес или фирма: контакт или друга свързана информация за Вашия бизнес, в случай че се организира мероприятие или в случай че Ваши служители или посредници използват своя фирмен профил, за да работят с нас.

– Информация, която предоставяте:запитвания, отзиви за хотелските услуги, кандидатури за работа и др.

– Информация за ползването на сайта: Може да научите повече за информацията за Вашето взаимодействие със сайта, както и за настройките и управлението й в секция Бисквитки. 

 

 

 

Какви лични данни събираме?

 

В контекста на дейността ни нормално е необходимо събирането и обработването на информация относно нашите клиенти. Информацията се събира непосредствено и по-специално засяга Вашето име и други идентификационни данни, данни за контакт (имейл, адрес, телефон) и др.

 

 

 

Начини на събиране на информация.

 

– Информация, която предоставяте:в случай че резервирате онлайн или се свържете с нас.

– Автоматично чрез бисквитки: в съответствие с действащото законодателство използваме проследяващи технологии като бисквитки за събиране на информация за Вас, на анонимна база.

– От трети страни: от хора, упълномощени да действат от Ваше име – ако правят резервация за Вас, от социалните мрежи, доставчици на услуги за реклама и анализ.

 

 

 

Защо събираме Ваши данни?

 

– В случай, че изявите своето изрично съгласие: Вашите данни ще бъдат използвани за предоставяне на информация относно промоции и друга интересна информация, свързана с услугите ни.

– Използваме информация, за да отговаряме на Вашите запитвания: Ще използваме информацията, за да предоставим услугите, които сте заявили, като например да изпълним постъпило запитване за хотелска резервация.

– Използваме информация за подобрение на сайта и услугите: Може да използваме Вашата информация, за да подобрим предлаганите от нас услуги. Също може да използваме Вашата информация, за да персонализираме Вашето туристическо изживяване.

– Използваме информация за анализ на ефективността на сайта: Може да обработваме Вашата информация на анонимна база, за да подобрим работата на сайта.

– Използваме информация за маркетингови цели: Може да Ви изпращаме информация за нови услуги и оферти. Също може да използваме Вашата информация, за да Ви представяме реклами за наши оферти. В случай че се запишете за нашия бюлетин, ще получавате нашите промоционални имейли. Преди да започнем маркетингова дейност, получаваме Вашето съгласие според действащото законодателство. По-долу може да прочетете повече за Вашето съгласие и как може да го контролирате.

– Използваме информация, за да комуникираме с Вас: Може да се свържем с Вас по повод на Ваша бъдеща резервация или събитие.

– Използваме информация и по други начини, разрешени според действащото законодателство.

 

 

 

На какво правно основание обработваме Вашите лични данни?

 

Осъществяването на формите на обработване, свързани с имейл-маркетинг, изисква Вашето изрично съгласие да бъдете информирани по имейл, за намаления, промоции, томболи и други маркетингови активности. Съгласието си може да предоставите като се абонирате за бюлетин. Сайта използва още форми и инструменти за предоставяне на услуга и продажби (например резервации).

 

 

 

Как съхраняваме и защитаваме Вашите данни?

 

Опазването и сигурността на Вашите данни са важни за нас. За да предотвратим осъществяването на загуба, злоупотреба или неоторизиран достъп прилагаме всички разумни мерки и средства за защита. Въпреки това, при съмнение за нарушение Ви молим незабавно да се свържете с нас чрез посочените данни за контакт.

 

 

 

Колко дълго съхраняваме данните Ви?

 

Данните, обработвани за имейл-маркетинг, на основание изрично съгласие на клиента се съхраняват до оттегляне на съгласието.

 

 

 

Вашите права за защита на личните данни?

 

ОРЗД предвижда редица възможности за защита на лицата във връзка със събирането и обработването на данни, и по-специално:

 

– право на достъп и информация относно обработването на вашите данни;

– право на възражение срещу обработването, когато данните се обработват въз основа легитимния интерес на дружеството;

– право да оттеглите съгласието си за обработка на данните, когато същите се обработват единствено въз основа на вашето изричното съгласие;

– право на преносимост на данните, обработвани въз основа на изричното Ви съгласие, като в зависимост от Вашите инструкции ще Ви предоставим копие от същите или автоматично ще ги прехвърлим към друга организация;

– право на коригиране в случай, че данните, които съхраняваме за вас не са точни;

– право да поискате „да бъдете забравен“, когато данните се обработват въз основа на Вашето съгласие или обработването поначало е незаконно.

– право да подадете жалба до надзорен орган (вижте повече по-долу).

 

 

 

По какъв начин споделяме Вашите данни с трети лица?

 

С оглед предоставяне на услугите ни, осигуряване на сигурността в Хотела и получаване на актуална информация може да предоставим Вашите данни на трети страни:

– компетентни данъчни и други държавни органи при проверка;

– Споделяме Вашата информация с обработващи данни трети страни, които изпълняват избрани услуги от наше име. Споделяме Вашата информация с доставчици на услуги, които изпращат имейли за нас, като MailChimp. Споделяме информация и с компании, които ни помагат да управляваме сайта, анализите ни, търсачки, които действат от наше име, партньори като социални мрежи, които извършват промоции и реклама.

 

 

 

Право да оттеглите Вашето съгласие

 

Може да се откажете да получавате маркетингови имейли. За да спрете да получавате промоционалните ни имейли, може да се отпишете от бюлетина във всяко промоционално съобщение, което получавате от нас. Дори да се отпишете от рекламните съобщения, може да получавате съобщения във връзка с транзакции, включително отговори на Ваши запитвания.

 

Може да управлявате бисквитките и проследяващите технологии. За да научите как да управлявате бисквитките и други подобни инструменти, моля прегледайте нашата политика за употреба на бисквитки.

Може да контролирате инструментите на Вашите мобилни устройства. Може да изключите локацията и други настройки от мобилното устройство, което използвате. Тези настройки зависят от вида на устройството.

 

 

 

Стандартни мерки за сигурност

 

– Потребители под 18 години: Сайтът е предназначен само за възрастни. Нямаме за цел да събираме информация за деца до 18 годишна възраст, с която могат да бъдат идентифицирани без разрешението на техните родител или настойник.

– SSL сертификат: Вашата информация е криптирана с помощта на SSL сертификат на сайта. Независимо от това, не можем да гарантираме, че Вашата употреба на сайта ще бъде напълно сигурна. Всяко предаване на данни от Ваша страна на нашия сайт става на Ваша отговорност.

– Линкове към сайтове на трети страни: Не носим отговорност за сайтове на трети страни, към които правим връзка, или за техните политики. Ако кликнете линк към сайт на трета страна, моля прочетете политиката за поверителност на другия сайт внимателно и изберете дали да продължите да го ползвате или не.

– Запазване на данни: пазим информация, според законовите разпоредби, в срока необходим за извършване на дейностите, описани в тази Политика за поверителност.

 

 

 

За връзка с компетентния надзорен орган?

 

Независимо от посоченото по-горе, при оплаквания имате право да се обърнете към Комисията за защита на личните данни (КЗЛД):

 

– Лично, на адрес: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2;

– С писмо, на адрес: гр. София, п.к. 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2;

– По факс – 029153525;

– На имейла на КЗЛД – kzld@cpdp.bg;

– Чрез сайта на КЗЛД на адрес: https://www.cpdp.bg/.

 

Молим ви преди това да се опитате да разрешите проблема с нас, въпреки че имате право да се свържете с Комисията за защита на личните данни по всяко време.

Ако имате въпроси относно нашата Политика за поверителност или желаете да отправите искане и да упражните права по отношение на Вашите лични данни, моля да се свържете с нас:  e-mail: reservations@belvedereholidayclub.bg

 

 

 

Бисквитки

 

Обработване на бисквитки

Бисквитките са малки текстови файлове, които някои уебсайтове съхраняват на Вашия компютър или мобилно устройство.
При този Уебсайт бисквитките се използват за подобряване на работата на браузъра Ви. Ние се грижим аксимално за личните Ви данни и за информацията, запазена от бисквитките, и Вашето безпроблемно обработване на всички функционалности на Уебсайта.

 

Управление и изтриване на бисквитки

Вие можете да приемете или откажете бисквитките чрез промяна в настройките на Вашия браузър. Ако бисквитките са забранени, е възможно да не можете да ползвате всички интерактивни функционалности на този Уебсайт.
Повечето актуални браузъри позволяват контролиране на бисквитките чрез съхранените настройки на браузъра.

 

Бисквитките помагат :

Да накараме нашия Уебсайт да работи според Вашите очаквания;
Да запомним Вашите настройки по време на посещения;
Непрекъснато да подобряваме нашия Уебсайт за Вас.

 

Ние не обработваме бисквитките за:
Събиране на идентифициращи лични данни – винаги ще Ви молим за изричното Ви разрешение, ако някога искаме да съберем такава информация;
Събиране на чувствителна информация без Вашето изрично съгласие.

 

Обработването на бисквитките спада към няколко категории:

– Бисквитки за уебсайт функции – ние обработваме бисквитки, за да накараме нашия Уебсайт да функционира по-добре. Например ние запазваме информация след като влезете веднъж в Уебсайта, за да не е необходимо да влизате отново всеки път, когато посещавате различна страница/меню по време на вашата сесия. След като излезете или затворите браузъра, бисквитките за сесия ще се изтрият.

– Аналитични бисквитки – аналитичните програми използват бисквитки за събиране на статистически данни, които ни помагат да подобрим нашия Уебсайт. Освен ако не ни предоставите изрична информация, като попълните формуляр или ни се обадите, всички данни, събрани от аналитичните програми, се съхраняват анонимно, като виждаме само общи стойности, а не специфични индивидуални данни.

 

Примерите за това включват:

– Как сте стигнали до нашия Уебсайт (например от търсачка, реклама и др.);

– Действията, които извършвате на Уебсайта, като прегледан брой страници, прекарано време на дадена страница, на коя страница посетителите са напуснали Уебсайта;

– Колко често се връщате на нашия Уебсайт;

– Използваната от посетителите технология (например браузър, операционна система, устройство и др.).

 

За да научите повече за бисквитките по принцип и как да ги управлявате, моля да посетете www.aboutcookies.org 

 

 

 

Актуализиране на политиката

 

Ние можем да правим промени в тази Политика от време на време. Промените в тази Политика ще влязат в сила, когато преразгледаната Политика бъде публикувана на Уебсайта. Ако Вие използвате нашия Уебсайт или нашите услуги след промените, това ще се тълкува като приемане от Ваша страна на актуализираната Политика.