Чували ли сте, че студентските години са най – хубавия период в живот на един човек?

Постоянни купони, големи компании, луди моменти, запознанства, позитивни емоции, музика, усмивки пътувания…спомени, които помним вечно.
Всяка година хиляди студенти отбелязват студентството си на дата 8-ми декември..

 

А замисляли ли сте се защо конкретно датата 8.12 е избрана за този така чакан празник?

В следващата статия ще Ви дадем малко повече информация за появата на студентския празник и причината всяка година на 8-ми декември, Банско да се превръща в най – горещата точка на България … Освен това, може да прочете 10 съвета за това как да прекарате един истински щур и запомнящ се студентски празник…

 

Осми декември е датата, на която по стар стил се е почитала паметта на Светите седмочисленици, един от които е и свети Климент Охридски
Именно поради тази причина през 1903г. на тази дата се отбелязва 15-годишния юбилей на единственото тогава висше училище в България Софийският университет „Св. Климент Охридски”.

 

rapsody

 

Официално обявен за официален празник

От този момент нататък 8-ми декември се превръща в празник на всички студенти в България, а през 1994 година е официално обявен за официален празник на студентите и оттам и за неучебен ден във всички Висши учебни заведения в страната.

 

Много агенции организират празнични пакети за Студентски празник през декември, но през годините ние затвърдихме нашето партньорство с лидерът в областта на парти пътуванията Рапсоди Травел България. Повече за техните предложения за 8-ми декември може да прочетете тук.