Още през 2010 г. започва да се усеща развитието на Банско не само като зимна дестинация, а по – скоро като целогодишна. В комбинация с добрите климатични условия – температура и чист въздух, започва да се работи по посока организиране на футболни тренировъчни лагери за мъже, юноши и деца, както и детски футболни турнири. Ние от хотел „Белведере Холидей Клуб” също започнахме да работим в тази посока като верен партньор.

 

Мъжки отбори от страната и чужбина

С годините при нас са се провеждали тренировъчни лагери на много от мъжките отбори от българската А група като Левски, Славия, ЦСКА 1948, Ботев Пловдив и други. ПФК Славия ни посещават повече от 10 години и за това време са се превърнали не само в наши гости, а и в наши приятели. Доверието, което ни гласуват е най- голямата награда, за усилията, които полагаме.

 

Освен българските отбори в хотел „Белведере Холидей Клуб” сме посрещали и не малко чуждестранни като Академия Клинчени – Румъния, Витурул Пандури – Ръмъния, Алтън Асър – Туркменистан, както и националния отбор по футбол на Туркменистан. С гордост можем да споделим, че тези отбори също се превърнаха в наши редовни клиенти. Трябва да отбележим, че чуждестранните спортисти популяризират хотела и дестинацията и насърчават туризма.

Посрещал съм отбори като Левски, Берое, Славия, футболисти като Джими Флойд Хасълбанк и Майкъл Есиен, но най-щастлив съм, когато имаме възможността да посрещнем деца, които играят футбол…

 

Димитър Илиев е управител на два от най-престижните хотели в Банско – Бутиков хотел „Амира”– 5 звезди и Апартхотел “Белведере Холидей Клуб” – 4 звезди.

 

 

detski turnini

Детски и женски футболни отбори

Освен на мъжки отбори сме били и домакин на множество детски турнири и лагери. Винаги е удоволствие да се работи с тях, защото децата са изключително искрени в радостта и тъгата си, освен това те са нашето бъдеще. Посрещали сме много български отбори в различни възрастови групи като Славия, Лудогорец, Арес, Мечетата, Левски Спартак, Витоша Бистрица и други. А сред чуждите отбори са Нотингам Форест- Великобритания и Паок – Гърция. Посрещали сме дори деца от Южен Сахалин.

 

Последните години се наблюдава тенденция за популяризиране на женския футбол в световен мащаб. Ние от „Белведере Холидей Клуб” сме част от тази тенденция, като в последните години също сме настанявали женски футболни отбори, част от които нашият национален отбор /девойки / и националите на Албания U17.

 

turnirni v belvedere holiday club

 

Обслужването на спортни отбори

Обслужването на спортни отбори е много специфично. Те имат изисквания, различни от тези на индивидуалния клиент и хотелиера е длъжен да се съобрази с тях. Освен по отношение на базата има и конкретни изисквания по отношение на храната. Разбира се доброто и топло отношение си остава най- важно. За нас от хотел „Белведере Холидей Клуб” е голямо признание, че повечето от отборите, които сме посрещали се връщат при нас всяка година и все повече отбори проявяват интерес към нас.

 

Доволните клиенти са нашата мисия.